Noże japońskie, zestaw od yezey.
W asortymencie sklepu Yezey każdy klient może znaleźć noże, które będą dostosowane do jego potrzeb, noże które utożsamiają się z konsumentem. Poznaj każdy japoński zestaw od podstaw i dowiedz się jakie korzyści i zastosowanie mają nasze produkty.
Ostry nóż to nie wszystko. Dobrze wyprofilowana rękojeść to podstawa profesjonalnego noża, który w użytkowaniu powinien być przedłużeniem ręki użytkownika. Odpowiednia praca nadgarstka z uchwytem odpowiada za efektowne krojenie, siekanie czy filetowanie. Bardzo ważne jest, by nóż był wykończony z niezwykłą starannością i precyzją – to właśnie te dwa określenia cechują nasze zestawy!
Poznaj noże ostrzejsze niż chili!
-
Chef Knife
Wszechstronny nóż do krojenia, siekania, szatkowania, rozgniatania czy przenoszenia jedzeni np.: z deski do garnka. Poręczny, przystosowany dla każdego użytkownika, świetnie sprawdzi się do codziennego gotowania.
- Bread Knife
Posiada długie ostrze wyposażone w ząbki, które ułatwiają przecięcie twardej skórki chleba, nie szarpiąc go oraz zapobiegając zgnieceniu. Nóż, którego nie może zabraknąć przy przygotowaniu śniadania.
- Slicing Knife
Najbardziej uniwersalny nóż w kuchni – węższy niż Chef Knife, przeznaczony zarówno do owoców i warzy, jak i do mięsa. Prosty w użyciu, idealna alternatywa dla szerszego Chef Knife.
- Kiritsuke Knife
Tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni. Idealny do przygotowywanie sushi, filetowania ryb oraz krojenia warzyw i owoców. Nóż, który wprowadzi do Twojego domu zapach japońskiej kuchni, przyjaciel z którym przygotujesz pyszne futomaki.
- Santoku Knife
Posiada płaskie ostrze i wgłębienia, dzięki którym mięso lub inne krojone składniki nie przyklejają się do jego powierzchni. Pełna precyzja i oszczędność czasu – zapomnij o odklejaniu produktów z noża.
- Cleaver Knife
Szeroki tasak o głowni jednakowej szerokości, przeznaczony do dzielenia kawałków mięsa i krojenia go razem z kośćmi. Niezawodny, wytrzymały, przecina nawet najbardziej oporne produkty.
- Boning Knife
Ma długie zwężające się ostrze, przeznaczone do oddzielania mięsa od kości. Szczególnie przydatny do surowego kurczaka i innych mięs.
- Slicing Knife
Lekki, poręczny nóż do cienkiego krojenia, przycinania oraz filetowania. Niezwykle poręczny, dopasowujący się do każdej wielkości dłoni.
- Santoku Knife
Kucharze często po niego sięgają, zwłaszcza jeśli wolą lżejsze narzędzia. Do krojenia mięsa, siekania czy szatkowania warzyw oraz owoców. Jego wielofunkcyjność pozwala na gotowanie różnego rodzaju dań wyłącznie z jego pomocą.
- Paring Knife
Niewielki nóż z zakrzywionym ostrzem ułatwia obieranie warzyw oraz owoców. Przyjaciel każdego członka rodziny, mały, poręczny, precyzyjny.
W asortymencie Yezey, masz gwarancję w stu procentach wyselekcjonowanych produktów, które mają ułatwić codziennie gotowanie Tobie i Twoim bliskim. Zapoznaj się z naszą ofertą.
Yezey poleca japoński zestaw 10 noży kuchennych, które wprowadzą pełen profesjonalizm do Twojej kuchni.